Hjemve hos store børn

Til de voksne

I den seneste tid har jeg talt med flere forældre omkring hjemve hos deres store børn. En del store børn helt op i 12-13 års alderen oplever hjemve når de er væk hjemmefra. Fx i forbindelse med lejrture eller overnatning hos venner.

Børn i denne alder gennemgår en stor udvikling og der kan være mange påvirkninger som spiller ind. Overordnet vil jeg mene, at enkelte gange hvor en stor dreng eller pige reagerer med en øget utryghed fx i form af hjemve, ikke skal give anledning til unødig bekymring, hvis barnet i øvrigt trives . Rigtigt mange voksne kan huske tilbage på tidspunkter hvor de selv pludselig var mere bekymrede eller bange end normalt. De fleste mennesker føler sig ind ind imellem mere sårbare og der kan være variation i hvor meget man nyder at være fx på lejrskole, oppe den halve nat og sammen med andre hele tiden.  Jeg har skrevet ovenfor til de piger og drenge som selv synes de er generede af hjemveen ind imellem og prøver at give lidt tips videre fra andre som har oplevet hjemve, i forhold til hvad de synes har været en hjælp for dem. Hvis du som forælder er alvorligt bekymret for dit barn har skolerne ofte tilknyttet skolepsykologer som kan kontaktes med henblik på en faglig sparring i forhold til dit barns situation.

Mvh Vibeke Frederiksen

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *